Haukat Mikkelin SKV-Cupissa toiseksi!

Su 28.8. aamutuimaan lähti SC Weikot Haukat 03 joukkue kohti Mikkeliä Hatsinan SKV-Cupiin. Turnaus pelattiin 2×15 minuutin peleinä kahdessa lohkossa. Haukkojen lohkossa olivat Hatsina 03 Mikkelistä (toissa vuoden alueensa eliitin ykkönen), PHSB Lahdesta (Savo-Karjalan/Kaakkois-Suomen alueloppuhuipentuman voittaja viime keväältä) ja NST Lappeenrannasta. Erikoista oli myös se, että Haukat oli kaikissa peleissä (5) vierasjoukkue!

Kolmen tunnin ajamisen jälkeen ensimmäinen peli alkoi klo 10.20. Vastassa oli NST. Heti ottelun kolmannella minuutilla Iikka teki vanhanaikaisella 0-1 (taisi olla myös alivoimamaali). Tämän jälkeen peli oli varsin sekavaa puolin ja toisin Haukkojen kuitenkin hallitessa varsin selvästi. Iikka vei pelin toisella maalillaan toisessa erässä Haukat johtoon 0-2, mutta sitten tuli pieni uinahdus, kun poikkisyöttö katkaistiin ja NST pääsi läpiajosta rokottamaan 1-2:een. Leevi päästi Haukat piinasta tekemällä ottelun päätöshetkillä 1-3. Jonni maalissa torjui parikin gamesaveria tilanteessa 1-2.

Toisessa pelissä klo 13.20 tuli vastaan PHSB. Joukkue oli taitavia yksilöitä täynnä ja liikutteli palloa varsin mallikkaasti. Oltiinkin jo lukemissa 2-0 ennen kuin Lauri pääsi kaventamaan 2-1:een. Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut Haukat. Peli käännettiin väkisin lukemiin 2-3 (Leevi ja Sampe). Kymmenen sekuntia ennen loppua kaksinkamppailussa vastustaja löi Samin mailaan sillä seurauksella, että Samin maila meni poikki, pallo jäi pomppimaan vastustajan eteen ja hän sai rauhassa lyödä loppulukemiksi 3-3. Pikkuisen jäi hampaankoloon….

Lohkon viimeinen peli oli kotijoukkue Hatsinaa vastaan. Joukkue tiedettiin kyvykkääksi, taitavaksi joukkueeksi, jossa henkilökohtainen taitotaso on korkeaa luokkaa. Haukat tarvitsisi vähintään tasapelin varmistaakseen välieräpaikan ilman muiden apua.

Hatsina meni ensimmäisen erän loppupuoliskolla 1-0 johtoon, jonka Iikka tasoitti heti perään 1-1:een. Heti toisen erän alettua Iikka vei Haukat toisella maalillaan 1-2 johtoon. Molempiin Iikan maaleihin antoi namupassit “Il Capitano” Elias. Vastustaja tasoitti toisen erän puolivälissä 2-2:een, mutta Sampe vei heti perään Haukat 2-3 johtoon. Kolme minuuttia ennen loppua Haukat sai jäähyn, jonka Hatsina hyödynsi: peli 3-3. Varsinkin Haukat haki johto- ja voittomaalia raivokkaasti, mutta tämäkin peli päättyi lukemiin 3-3. Tämä tulos takasi kuitenkin Haukoille lohkon kakkos- ja välieräpaikan!

Toinen lohko oli kevyempi kuin Haukkojen lohko. Siinä pelasivat Top Team Savonlinnasta, PSS 04 Porvoosta ja paikallisen Hatsinan 04 -joukkue. PSS oli suvereeni lohkossaan ja Top Team tuli toiseksi. Näin Haukat kohtasivat välierässään toisen lohkon voittajan PSS 04:n. PSS oli täynnä jalkoja nuoruuden innolla. Vielä erätauolla peli oli 2-2, mutta toisessa erässä Haukat ottivat niskalenkin nuoremmista vastustajistaan ja voittivat 2-6. Varsinkin Santerin hämäys Eetun tsippivapariin jätti vastustajan maalivahdin hölmistyneenä kaivamaan palloa maalistaan. Muut maalintekijät olivat Riku, Iikka, Leevi, Lauri ja soolomaalillaan Elias.

Loppuottelu oli kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. Hatsina pelasi koko päivän kolmella, Haukat kahdella kentällä. Tasaisen väännön jälkeen toisessakaan pelissä joukkueet eivät saaneet voittajasta selvyyttä vaan varsinainen peliaika päättyi 2-2 (Lauri viimeisteli molemmat maalit). Näin mentiin rankkareille, jotka Hatsina voitti 2-1. Jonni torjui jälleen aivan huikeasti, mutta hänkään ei voinut mitään Hatsinan taidokkaille rangaistuslaukaussuorituksille.

Kaiken kaikkiaan turnaus meni rutkasti yläkanttiin ja antoi pojille huikean hyvän alun syksylle ja roppakaupalla itseluottamusta!

Start a Conversation