Pelisäännöt

SC Weikkojen  harjoittelussa ja otteluissa noudatetaan näitä yhteisesti sovittuja sääntöjä:

 1. Käytän aina pelatessani suojalaseja.
 2. Harjoituksissa pillin soidessa lopetan harjoitteen tekemisen (pallon pompottelun tai laukomisen), pysähdyn, laitan pallon jalkani alle ja kuuntelen, mitä valmentajalla on sanottavaa. Näin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Kuuntelen myös pukukopissa ja pelien aikana penkillä.
 3. Yritän harjoituksissa ja peleissä aina parhaani.
 4. Keskityn omaan suoritukseeni, enkä toisten pelaajien arvosteluun. Seuraan, miten muut tekevät harjoitteet ja otan niistä opikseni. Otan oppia myös peleistä ja pelivastustajistani.
 5. Annan kehuja ja kannustan pelikavereitani hyvästä suorituksesta. Joukkueena onnistutaan ja/tai epäonnistutaan. Valmentajan tehtävänä on antaa muu palaute.
 6. Kunnioitan pelikaveria, vastustajaa ja tuomareita. Pelin henkeen ei kuulu toisen pelaajan haukkuminen, nimittely tai muu vastaava, eikä tuomaritoiminnasta purnaaminen. Seurauksena voi löytää itsensä penkiltä. En arvostele myöskään valmentajia.
 7. Jos harjoituksissa, peleissä tai pelien välillä käyttäytyy sopimattomasti tai epäurheilijamaisesti vastustajaa, tuomaria, valmentajia tai ylipäätään ketään kohtaan, seuraa siitä penkkikomennus.
 8. Osaan hävitä reilusti. Häviämiseen kuuluu niin pelin häviäminen kuin pelitilanteessa toiseksi jääminen. Seuraavalla kerralla voi aina parantaa.
 9. Pelaan aina reilusti ja rehdisti, en töni, en tuupi ja käytän mailaa vain pelaamiseen.
 10. Tulen harjoituksiin mahdollisuuksien mukaan aina ajoissa. Ilmoitan myöhästymisestä valmentajille.
 11. Peleissä kaikille pelaajille jaetaan tasapuolisesti peliaikaa.
 12. Kiinnitetään tarkempaa huomiota siihen, mitä turnauksissa suuhun pistetään. Pitäydytään pelien välissä terveellisessä ja ravitsevassa syötävässä ja juotavassa ja jätetään makeat pelin jälkeen. Turnausten aikana ei juoda energiajuomia!
 13. Joukkueen yhteisillä reissuilla kännykkää käytetään ainoastaan pakollisten puheluiden soittamiseen! (leirit, turnaukset ym.). Pääsääntö: Voimassa lähdöstä paluuseen.

JOUKKUEEN PELAAJAT JA VALMENTAJAT OVAT SITOUTUNEET YLLÄ OLEVIIN PELISÄÄNTÖIHIN!